۱۴۰۰ تیر ۱۱, جمعه

محکومیت مهدی سلیمی به حبس و محرومیت‌های اجتماعی

 


مهدی سلیمی، نویسنده، مترجم و پژوهشگر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و ۸ ماه حبس محکوم شد. ۲ سال و ۶ ماه از این محکومیت به مدت ۵ سال به حالت تعلیق در آمده است. وی همچنین به عنوان مجازات تکمیلی به یکبار در ماه حضور در قطعه شهدای بهشت زهرا، شرکت در کلاس‌های کنترل هیجان موسسه روانشناسی ماوای قم و نگارش پژوهشنامه دستنویس در خصوص نواندیشی دینی و محرومیت از عضویت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی و اجتماعی محکوم شده است. آقای سلیمی در تاریخ ۱۷ تیرماه ۹۹ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در منزل مادر خود در شهرستان اهر بازداشت به زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا در تاریخ ۲۷ مردادماه با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.


به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهدی سلیمی، نویسنده، مترجم و پژوهشگر توسط دادگاه انقلاب تهران به حبس محکوم شد.

بر اساس این حکم که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و ابلاغ شده است، مهدی سلیمی از بابت اتهام “توهین به مقدسات” به ۳ سال حبس تعزیری و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد. ۲ سال و ۶ ماه از این محکومیت به مدت ۵ سال به حالت تعلیق در آمده است. آقای سلیمی همچنین به عنوان مجازات تکمیلی موظف به کسب مجوز از مقام قضایی به منظور مسافرت خارج از کشور در ایام تعلیق، ممنوعیت عضویت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی و اجتماعی و ثبت حضور در قطعه شهدای بهشت زهرا به صورت ماهانه یک پنج شنبه (ساعت ۱۸ الی ۱۹) با هماهنگی اداره گلزار شهدای بنیاد شهید و امور ایثارگران استان تهران تحت نظارت آن بنیاد و الزام به تحصیل و یادگیری مباحث سبک زندگی انسانی و کنترل هیجان به مدت ۲۴ ساعت در موسسه روانشناسی ماوای قم و نگارش پژوهشنامه‌ای در ۱۲۰ صفحه به صورت دستنویس با محوریت تحیل روان بر نواندیشی دینی و جریان فکری واگرا با هماهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران محکوم شده است.

این نویسنده از اتهام “تشویق به فساد از طریق انتشار مطالب جنسی” نیز تبرئه شده است. مصادیق اتهامات مطروحه علیه او ترجمه برخی تالیفات و کتب و همچنین نوشتار مقالاتی از جمله در «باب نظریه های تئوریک در مورد مطالعات جنسیتی» بوده است.

آقای سلیمی در نامه‌ای ضمن اشاره به صدور حکم تعلیقی علیه خود که در دادنامه با عنوان عدالت ترمیمی از آن یاد شده نوشته است: «باید بگویم که این حکم تعلیقی مصداق بارزی برای تلاش گذر از “تنبیه” به “کنترل” است.»

او همچنین در بخشی از نامه خود در خصوص احکام صادره می گوید: “در هیچ کدام از مراحل دادرسی سندی مستدل مبنی بر اتهام توهین به مقدسات به شخص من ارائه نگردید، اما به هر حال این حکم که در مجموع “سه سال و هشت ماه” حبس تعزیری را شامل می‌شود به‌مصداق هزاران حکم تحمیلی دیگر برای من قابل باور است”.

مهدی سلیمی در تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۳۹۹ توسط نیروهای امنیتی در منزل مادر خود در شهرستان اهر بازداشت شد. او ابتدا با خودروی ماموران وزارت اطلاعات به تبریز منتقل شد و نهایتا از آنجا با هواپیما به تهران منتقل شد. آقای سلیمی عصر همان روز طی یک تماس تلفنی با خانواده‌اش از انتقال خود به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد.

ماموران بازداشت کننده در زمان بازداشت آقای سلیمی ضمن ارائه حکم بازداشت وی که در آن آمده بود “به نیابت از شعبه ۳۳ دادسرای اوین، اتهام اقدام علیه امنیت ملی” اقدام به بازداشت وی کرده‌اند. در زمان بازداشت شماری از وسایل شخصی وی ازجمله تلفن همراه، لپ تاپ و دستنوشته‌های او توسط ماموران ضبط شدند.

وی در تاریخ ۳۱ تیرماه ۹۹ پس از ۱۵ روز نگهداری در یکی از سلول‌های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، طی تماسی با خانواده‌اش از انتقال خود به سلولی چند نفره خبر داد. آقای سلیمی در تاریخ ۱ مردادماه ۹۹ با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۴ این زندان منتقل و نهایتا در تاریخ ۲۷ مردادماه ۹۹ با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

پیشتر آقای سلیمی در خصوص بخش نخست پرونده خود به “فعالیت تبلیغی علیه نظام، تشویق مردم به فساد و فحشا و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” و در بخش دوم پرونده به “توهین به مقدسات” متهم شده است و شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین به ترتیب قرار وثیقه ۵۰۰ و ۷۰۰ میلیون تومانی در خصوص او صادر کرده بود.

مهدی سلیمی، متولد ۱۳۶۳ در تبریز دارای مدرک کارشناسی صنایع دستی از دانشگاه یزد و شهروند ساکن تهران است. آقای سلیمی پیشتر مدتی به عنوان سردبیر نشریه اینترنتی زغال و پیش از آن نیز به عنوان سردبیر سایت مایندموتور مشغول به فعالیت بوده است.

کتاب “خشونت نظری” (مجموعه مقالاتی در باب هنر و زیبایی شناسی انتقادی) از آثار آقای سلیمی نخستین‌بار بار در سال ۱۳۹۵ توسط نشر آزاد ایران در سوئد منتشر شد و سپس نسخه‌ی دیجیتالی آن با همکاری سایت “مایندموتور” روی وب قرار داده شد. داستان بلند “سوگ سیاوشان” کتاب دیگر آقای سلیمی است که سال ۹۸ منتشر شده است. مهدی سلیمی همچنین مترجم کتاب‌های «اخته کردن یا گردن زنی» اثر الن سیکسو و کتاب «امر واقع لاکانی» اثر اسلاوی ژیژک است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

حکم اعدام

 رئیس کل دادگستری استان #البرز با اعلام این خبر مدعی شد که فردی   در تاریخ دوم اسفند سال ۱۴۰۱ همراه با تعداد دیگری از همدستان خود در جریان ت...